logo AdobeMet een aansluiting op kabelelevisie van Rekam kunt u een breed pakket aan televisie zenders ontvangen. De zenders worden volledig digitaal en HD doorgegeven (DVB-C), de meest bekeken zenders worden ook in Hoge Definitie (HD) doorgegeven. Onderstaand vindt u een overzicht van het Rekam pakket. Het volledige overzicht is ook beschikbaar in PDF via deze link


U kunt in Midden-Holland via de kabel van Rekam ook televisie diensten via Caiw afnemen, een overzicht vind u op de website van Caiw. Het basis abonnement van Caiw kost € 19,75 per maand, u heeft dan geen abonnement bij Rekam nodig.
Met een aansluiting op kabelelevisie van Rekam kunt u een breed pakket aan radio zenders ontvangen. De zenders worden volledig digitaal (DVB-C) en ook in FM doorgegeven. Onderstaandvindt u een overzicht van het Rekam pakket. logo Adobe

Het volledige overzicht is ook beschikbaar in PDF via deze link


overzicht radio zenders


Binnenhuisinstallatie

Rekam biedt hoogwaardige signalen aan op de wandcontactdoos, soms ook wel Abonnee Overname Punt (AOP) genoemd. De bekabeling binnen in de woning is de verantwoording van de abonnee. Bij Rekam maakt het in principe niet uit hoeveel televisie- of radio-toestellen u wilt aansluiten. Omdat bij het aansluiten van één of meerdere toestellen er altijd sprake is van binnenbekabeling en/of binnenhuisapparatuur is het ook van belang dat deze apparatuur van goede kwaliteit is. Op deze manier kunt u ongestoord genieten van de verschillende televisie en radio programma's. Via de pagina ondersteuning kunt u zien waar u onder andere terrecht kunt voor de aanschaf van goedgekeurde materialen.


Installeren

Ontvangstproblemen kunnen ontstaan door verouderde snoertjes of onjuiste aansluitingen binnenshuis. Is dat bij u het geval, dan is het raadzaam om in huis eerst te zorgen voor juiste bedrading en aansluitingen. Kijk ook eens op www.kabelkeur.nl hier vindt u informatie over de meest voorkomende oorzaken van storing binnenshuis en de bijbehorende oplossing. Soms is een storing eenvoudig op te lossen door de stroomstekker van de digitale ontvanger uit het stopcontact te nemen en deze na 10 seconden weer terug te plaatsen in het stopcontact. Het helpt ook vaak om de digitale ontvanger eens opnieuw te programmeren.
Gebruik voor ontvangst het liefst een televisie met een ingebouwde DVB-C tuner of een losse digitale ontvanger, ustelt deze apparatuur als volgt in:

Frequentie: 210.000
Symbol rate: 6875
Netwerk ID: 4683

Voor de ontvangst van HD zenders heeft u een HD televisie met een HD digitale ontvanger nodig. De HD ontvanger zal zelf de HD zenders opzoeken.

Storingen

Er komen steeds meer signalen in de ether. Enkele jaren geleden zijn in Nederland de DVB-T (Digitenne) uitzendingen begonnen en in 2013 is LTE (4G) gestart. De LTE (4G) zenders zullen op steeds meer plaatsen in bedrijf gesteld worden. Daarnaast zullen steeds meer frequenties gebruikt worden die al in gebruik zijn in kabelnetten van bedrijven zoals Rekam en Caiw. Storing in televisie signalen (uitval, blokjes) kan worden veroorzaakt door instraling (interferentie) van deze nieuwe zenders. In de afgelopen jaren heeft Rekam zich hierop voorbereid en er voor gezorgd dat tot aan de wandcontactdoos (AOP abonnee overgave punt) in de woning het kabelnet voldoende beschermt is tegen deze instraling. Achter de AOP bevindt zich het de binnenhuisinstallatie. Aan de daarin gebruikte materialen en montage zullen steeds hogere eisen gesteld moeten worden om instraling te voorkomen. Zo nodig zullen aansluitkabel, splitters/verdelers, ontvangers, enz, vervangen moeten worden en ook is een zorgvuldige montage van de materialen vereist. De aanschaf van deze materialen hoeft geen grote investering te zijn en kan een hoop ergernis voorkomen. U kunt voor deze materialen onder andere terecht bij uw lokale radio- en televisie-leverancier of bij een van de leverenciers op de ondersteuning pagina.


Favorieten

U kunt uw decoder of digitale TV zo instellen dat zenders die niet of weinig bekeken worden overgeslagen worden tijdens het schakelen, dit wordt favorieten genoemd en is zeer eenvoudig in te stellen door de handleiding van uw toestel te volgen.


Handleidingen

Bent u in het bezit van een Humax IR-C Fox?
Dan kunt u de handleiding hier downloaden.

Voor het aansluiten en instellen van een decoder van het merk Humax
kunt u een handleiding hier downloaden.

Voor het instellen van een software update voor
decoders van het merk Humax kunt u een handleiding hier downloaden.


Digitale- en HD- Televisie

Met een kabel aansluiting van Rekam heeft u toegang tot een ruim aanbod aan televisie- en radio zenders, deze worden op verschillende manieren doorgegeven en zijn dus met verschillende soorten apparatuur te ontvangen. Hieronder volgt een kort overzicht van de meest gebruikte apparatuur, voor uitgebreid advies verwijzen wij u naar uw radio- en televisie-handelaar.
HD-TV

HD staat voor ''High Definition'' en wil zeggen dat het beeldsignaal meer beeldpunten en dus meer detail heeft dan het traditionele televisiesignaal. (''Standard Definition'' of SD). (bron: consumentenbond) HD-televisie is een vorm van digitale televisie met de hoogste kwaliteit, de Rekam geeft de meest bekeken zenders door in HD-kwaliteit.

Digitale Televisie via de kabel (DVB-C)

DVB staat voor ''Digital Video Broadcasting''is een internationaal aanvaarde open standaard voor digitale televisie. De standaard kan ook worden gebruikt voor digitale radio. De DVB-standaard kent in Nederland drie versies die het meest gebruikt worden, te herkennen aan de toevoeging achter DVB. Voor kabeltelevisie wordt de toevoeging DVB-C gebruikt, DVB-S is voor de schotelantenne en DVB-T voor land ontvangers.


televisie in HD Digitale Televisie toestellen

Alle nieuwe TV-toestellen zijn geschikt voor de ontvangst van digitale televisie, een losse ontvanger is dan niet nodig. Wij adviseren u om bij de aanschaf van een nieuwe TV te controleren of het toestel is uitgerust met een ingebouwde digitale kabelontvanger (DVB-C). Als dat het geval is raden we u aan om uw vakhandelaar te laten demonstreren dat het digitale Rekam-pakket op uw nieuwe TV te ontvangen is.
Om de digitale zenders in HD-kwaliteit te ontvangen moet het TV-toestel specifiek geschikt zijn voor HD ontvangst, laat u goed adviseren bij aanschaf van nieuwe apparatuur.
Losse Kabeldecoder
Humax decoder

Door een losse digitale kabelontvanger (DVB-C) op uw analoge televisie aan te sluiten, kunt u beschikken over het complete Rekam-pakket. Als u nog in het bezit bent van een oude digitenne (DVB-T) decoder dan kunt u deze op de kabel aansluiten en 18 populaire zenders ontvangen. Bij nieuwe aanschaf adviseren wij een DVB-C decoder vanwege hogere beeldkwaliteit.
Deze DVB-C kabelontvangers zijn via de vakhandel verkrijgbaar. Er bestaat een grote variatie in losse kabeldecoders: van decoders bedoeld om alleen televisie te kijken tot decoders die meerdere zenders kunnen opnemen en zelfs het beeld kunnen pauzeren.


Om de digitale zenders in HD-kwaliteit te ontvangen moet de decoder en/of televisie toestel specifiek geschikt zijn voor HD ontvangst, laat u goed adviseren bij aanschaf van nieuwe apparatuur.


Digitale Televisie module (CAM CI+)
CAM-module

Met een DVB-C-tuner ingebouwd in uw tv-toestel kunt u digitale televisie via de kabel ontvangen. Handig, want je hebt met zo''n ingebouwde DVB-C-tuner geen extra afstandsbediening en losse decoder meer nodig. Dat vermindert de dradenboel bij je tv aanzienlijk. Daarnaast is een DVB-C tuner vaak ook nog eens geschikt voor HD (Hoge Definitie). De Rekam geeft het basispakket onversleuteld door, dit betekent dat een smartcard niet nodig is en bij een ingebouwde DVB-C tuner geen CAM CI+ module nodig is.
Volgens het Rekam zenderoverzicht zijn een aantal (8) zenders wel versleuteld, om deze te ontvangen moet de televisie het digitale signaal ontsleutelen. Hiervoor is soms, bij een ingebouwde tuner, een zogenaamde ''Conditional Access Module'' (CAM) nodig. Dit is een platte, kleine insteekkaart waarin je de Rekam-smartcard moet steken. Als de CAM-module niet bij uw TV toestel geleverd is neem dan contact op met uw leverancier. (Abonnementen via Caiw maken altijd gebruik van een smartcard)